FII PROPRIETARUL CASEI TALE: PARTEA A DOUA
FII PROPRIETARUL CASEI TALE: PARTEA A DOUA

În timp ce aspectele financiare sunt importante și am discutat despre ele într-un articol anterior, există în același timp multe motive, care nu țin de domeniul financiar, pentru care achiziționarea unei proprietăți are sens. 

 

Iată câteva beneficii care vin odată cu a fi proprietarul locuinței tale:

 

Personalizarea casei tale

 

Un raport al asociației naționale de Realtori al SUA (NAR) arată că: să iti updatezi sau renovezi casa, te ajută să te simți mai bine și mai confortabil în spatiul în care trăiești. 

NAR măsoară acest aspect printr-un "scor al bucuriei", un indice care măsoară nivelul de fericire pe care îl aduc renovări specifice, proprietarului locuinței respective.

Sunt numeroase proiecte interioare care au primit un scor al bucuriei maxim: să zugrăvești interiorul proprietății sau al unei camere, să refaci sau să înlocuiești parchetul, să îți faci un dressing în locul debaralei sau să îți transformi mansarda într-un spațiu de locuit.

Un spațiu pe care îl poți personaliza în funcție de preferințele tale, te face mai fericit.

 

Deținerea unei proprietăți îți oferă un sentiment de realizare

 

Ca proprietar, tu alegi schimbările pe care le faci, în timp ce atunci când ești chiriaș nu ai aceeași libertate

Chiar dacă faci schimbări, atunci când vei încheia contractul de închiriere nu vei putea sa îți recuperezi banii investiți.

Ca proprietar ai libertatea sa adopți un animal de companie, sa alegi orice culoare vrei pentru pereții casei tale, sa îți renovezi bucătăria sau orice altceva. Bineînțeles că ai atât beneficii cât și responsabilități, ca plata ratelor la bancă sau menținerea proprietății.

În același timp, ca proprietar vei putea sa îți recuperezi investiția dacă asta este ceea ce îți dorești. Nu ai grija de spațiul altcuiva ci de al tău, iar acest lucru îți oferă posibilitatea de a recupera orice investiție faci în a-ți repara sau renova casa. 

Nimeni nu poate nega că a avea grijă de casa ta poate fi o mare responsabilitate, dar e o responsabilitate pe care ți-o asumi. Tocmai aceasta responsabilitate, care vine odată cu deținerea unei proprietăți îți oferă un sentiment de realizare.

      

Să fii proprietarul casei tale poate duce la o comunitate mai bună

 

Ținând cont că majoritatea oamenilor locuiesc în casa a căror proprietari sunt mai mult de câțiva ani, au timp sa lege o legătură mai puternica cu comunitatea din care fac parte. 

Să trăiești într-un loc pentru o perioada mai lungă crează un sentiment de apartenență.

Dacă vrei să prinzi rădăcini într-un loc, să fii proprietarul locuinței tale poate sa ducă la conectarea ta cu zona în care trăiești și oamenii care te înconjoară. 

 

În concluzie, dacă plănuiești să îți cumperi o casă, te așteaptă o mulțime de beneficii la sfârșitul călătoriei care urmează, inclusiv posibilitatea de a-ți personaliza casa, sentimentul de realizare pe care îl vei simți și o conexiune mai bună cu comunitatea din care vei face parte.

 

Ești interesat de piața imobiliară din Constanța?

Te afli în procesul de tranzacționare al unei proprietăți sau urmează să-l începi?

Te invit să discutăm, fizic sau virtual, mai multe despre planurile tale imobiliare.