FII PROPRIETARUL CASEI TALE
FII PROPRIETARUL CASEI TALE

Ai auzit, sunt sigur, că a fi proprietarul unui sau a mai multor imobile este unul dintre cele mai sigure modalități de a-ți asigura un viitor financiar puternic. Dar la ce se referă acest lucru mai exact?

Nu există nici un dubiu că a-ți cumpăra o proprietate este una dintre cele mai importante decizii financiare pe care o vei lua. În același timp, să ajungi în momentul în care ai posibilitatea de a face asta,  presupune un anumit nivel de succes financiar. Ai nevoie de un avans pentru proprietate și de o suma care să acopere costurile cumpărării înainte de a începe căutarea unei proprietăți. Totuși, printre cei care hotărăsc să înceapă procesul de achiziție a unei proprietăți, sunt multi cumpărători care consideră că beneficiile financiare pe termen lung depășesc cu mult investiția și efortul inițial. 

Iată 3 beneficii financiare pe care le poți obține prin deținerea unei sau mai multor proprietăți 

 

Un viitor financiar mai sigur 

A deține proprietăți este una dintre modalitățile fundamentale prin care poți acumula creștere financiară pe măsură ce înaintezi în vârsta. Singurul lucru de care trebuie să ții cont este să cumperi o casa pe care ți-o poți permite. 

Activele pot prezice viitorul financiar într-o măsură mult mai mare decât o pot face veniturile, care în economia noastră fluctuantă, se pot schimba de la an la an. 

De asemenea proprietarii au o șansă mai mare de a crea un concept care în engleză se numește “generational wealth”, ceea ce ce se referă la active care rămân generațiilor următoare.

Conform unor statistici, proprietarii au în medie o valoare financiară neta de 40 de ori mai mare ca cea a celor care închiriază. 

A deține proprietăți este o mare parte din ecuație atunci când  intenționezi sa lași moștenire generațiilor următoare un activ .

 

Te protejezi de inflație 

Chiria este afectată de situația pieței imobiliare și de presiunea creată de inflație. În acest caz locatorul are opțiunea de crește chiria. De asemenea dacă zona în care locuiești devine una de interes mai mare sau locatorul face investiții în proprietate, toate aceste aspecte îl pot motiva sa crească cuantumul chiriei.

 

Iți poți transforma proprietățile într-o sursă de venit 

Fie că ai mai multe proprietăți sau locația proprietății tale iți oferă posibilitatea de a închiria în sezonul estival, ca proprietar ai posibilitatea să îți optimizezi proprietatea pentru a o închiria. Asta îți poate oferi o sursa suplimentară de venit, care să te susțină în achitarea mai rapida a creditului ipotecar sau chiar se poate transforma în profit pentru tine. 

Am enumerat doar câteva dintre beneficiile financiare pe care le aduce deținerea unei proprietăți dar ele nu se limitează la ce am discutat aici.

 

Ești interesat de piața imobiliară din Constanța?

Te afli în procesul de tranzacționare al unei proprietăți sau urmează să-l începi?

Te invit să discutăm, fizic sau virtual, mai multe despre planurile tale imobiliare.